ryyti suomalainen näkökulma

Siivojien arvostus Ylioppilaslehdessä?

  • Siivojien arvostus Ylioppilaslehdessä?

Pari opiskelijanaista kävi paskomassa linja-autossa.

Se  paljastaa, tehtiin se oikeasti tai leikisti, kuinka yliopistossa opiskeleva keski/yläluokkainen opiskelija suhtautuu siivoojiin. Niihin ihmisiin jotka jäljet siivoovat pois. Sehän se paskomisjutun pointti on.

Teko ajoittuu sopivasti kohta ajankohtaisiin lukioiden vanhojen tansseihin. Niissähän lukiolaiset pukeutuvat sääty-yhteiskunnan aikaisiin joutilasluokan asuihin ja tanssivat vanhoja joutilasluokan hovitansseja.  Suvun kannustaessa jälkikasvua.

Siirtymäriittejä kumpainenkin. Paskoen línja-automatkalla Turkuun ja lukiolaiset tanssien joutilasluokan tansseja rinsessa- ja rinssiasuissa.  Tapakasvatus alkaa jo lukiovaiheessa;)

 

Kuva: Aamulehti 3.3.2008

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jos tuo teoriasi olisi totta uutisissa ei voisi näyttää mitään, koska joku ottaisia aina mallia.

Juttu oli ehkä mauton, mutta kaikessa mauttomuudessaankin makeampi, kuin nämä jälkijättöiset kauhistelut, jotka ovat naurettavia. Miten siivoojaa tämä tekemätön paska muka mollaa, sehän oli tehty ainoastaan paperilla.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Joku monista lukiolaisten vanhojen tanssiaisista voitaisiin järjesteää vaihteeksi siivousasuissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Pikemminkin luokkaretkille ämpäri ja luuttu mukaan. Odottelin kerran Ruotsinlaivalla hytin siivousta, siivooja itki oksennuksia ja muuta sotkua.

Jari Niemi

Ulostettu bussi löytynyt ja siivottu:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128853812249...

Kerrankin olen Ryytin kanssa samaa mieltä: törkeä teko nimenomaan siistijöitä ja muita matkustajia kohtaan! En esimerkiksi minä haluaisi istua ulosteiselle bussinpenkille edellisen matkustajan jäljiltä! Muuten minua ei sinänsä haittaa yhtään, jos joku tykkää paskoa housuihinsa, mutta kanssaihmiset tulisi ottaa kaikessa toiminnassa huomioon.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olipahan huulesta temmattu juttu.

"Hänen mukaansa siivoojat eivät olleet laittaneet muistiin, missä bussissa epämiellyttävää hajua oli ollut".

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos ei kanna kuraa kengissään tullessaan sisään, niin lattiat eivät likaannu, ja siivoojat jäävät työttömiksi.

Miksi kukaan vihaisi siivoojia niin paljon, että haluaisi heidä jäävän työttömiksi.

Pitää muistaa, että ei nykypäivänä siivojille kukaan palkkaa maksa, jos paikat eivät likaannu. Ei siisteidnä pysyviä paikkoja siivota enää nykypäivänä turhan vuoksi.

Kohta varmaan arvostelet ylioppilaista siitä, että kaupoissa käydessään tyhjentävät hyllyt tavaraoista, ja sitten kaupan työntekijät joutuvat aina uudestaan ja uudestaan täyttämään asiakkaiden tyhjentämät hyllyt.

Timo Harakka bloggaa myönteisesti tapauksesta
http://timoharakka.blogspot.fi/2013/02/onnittelupu...

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mikko Ahola:

"Jos ei kanna kuraa kengissään tullessaan sisään, niin lattiat eivät likaannu, ja siivoojat jäävät työttömiksi. Miksi kukaan vihaisi siivoojia niin paljon, että haluaisi heidä jäävän työttömiksi."

Peräti fiksu kommentti, kuten kokonaisuus muutenkin. Ei muuta Mikko Ahola kuin hiekkaa ja koiran paskaa ym sisätiloihin kantamaan ja siivoojia työllistämään. Sinunkin pitäisi kunnioittaa kaikkea työtä eikä olemaan tuollainen besserwisser.

Tosin etpä ole ainutkertainen. Romaanissa Täällä Pohjantähden alla valkoiset halusivat nöyryyttää Koskelan Elinaa ja laittoivat hänet pesemään huussia. Elina sanoi, että entäpä sitten. Tämä tehdään meillä joka viikko.

Toimituksen poiminnat