ryyti suomalainen näkökulma

Räsästäkin suojaa Suomen perustuslaki

Suomi on vaarallisella tiellä kun uskovien ihmisten sananvapautta pyritään rajoittamaan. Perustuslain pitäisi turvata sanan- ja mielipiteen vapaus kaikille suomalaisille.

Erikoista on se,että ns. liberaalit piirit haluavat rajoittaa muiden sanan- ja mielipiteen vapautta. Sellaiseen johtopäätökseen tulee kun seuraa keskustelua uskovaisen ministerin kohtelua mediassa.

Kun uskovaisten ihmisten sananvapautta pyritään nyt rajoittamaan niin ketkä ovatkaan seuraavana kohteena,joiden  mielipiteen vapautta halutaan rajoittaa?

Perustuslaki takaa myös tasa-arvon kansalaisille. Miksi pakanoiden pitäisi olla tasa-arvoisempia kuin uskovaisten? Eikö se olisi perustuslain vastaista?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Räsäsellä pitää olla sananvapautensa kuten kaikilla muillakin.

Toki ministerin sanoja punnitaan tarkemmin kuin rivikansalaisen - usein tarkoitushakuisestikin..

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Toimiessaan sisäministerinä on hän myös ateistien, kirkkoon kuulumattomien, muslimien ym. ministeri, siksi raamatun oppien sekoittaminen lainsäädäntöön ei ole hyväksyttävää.

Käyttäjän MikkoKayhko kuva
Mikko Käyhkö

Minä liberaalina uskonnottomana ainakin haluan, että Päivi Räsänen puhuu enemmän julkisuudessa. Näin ihmiset saavat näkeä, miten typeriä aatteita hän edustaa, voiden täten irtisanoutua Päivin ajatusmalleista ja hänen kaltaisistaan.

Harri Räsänen

En ole huomannut kenenkään yrittävän rajoittaa uskovien sananvapautta.
Asia on päinvastoin ainakin niiden mielestä, jotka eivät pidä ev.lut kirkostamme. Joka kerta kun Päivi Räsänen avaa suunsa, seuraa joukkopako kirkosta.
Ev.lut kirkolle Räsänen ja KD ovat ongelma. Valtionkirkkomme on sijaiskärsijä siinä myyräntyössä, jota KD tekee ja Päivi Räsänen on todella kallis jäsen kirkollemme.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

"En ole huomannut kenenkään yrittävän rajoittaa uskovien sananvapautta".

En minäkään.

Jonas Hellgren

Räsäsellä on sanavapaus kuten muillakin.
Ministerinä, kaikki Räsäsen lausumat , varsinkin lain noudattamista koskevat, ovat hallituksen kannanottoja, kunnes pääministeri Katainen ilmoittaa että Räsäsen olisi parempi jättää paikkansa.

Meillä on siis hallituksen lupa olla noudattamatta Suomen lakeja jos siltä tuntuu.

Kimmo Ålander

Ei lupa tullut Räsäsen puheiden, vaan jo Hautalan oviremontin myötä.

Käyttäjän cessu kuva
Kenneth Oksanen

Räsäsellä on toki sananvapaus siinä missä Halla-ahollakin, ja sananvapaudella on laissa myös rajoja. Halla-aho kolkutteli niitä yhtäällä, pitäisiköhän syyttäjälaitoksen kokeilla josko Räsänen on syyllistynyt yllytykseen:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/1889003...

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Huoh. Hienoa että Räsänen tuo esiin sellaisia näkemyksiä esiin, joilla kuitenkin on kannatusta yhteiskunnassamme (ei minun taholtani tosin). Ongelma on siinä, että kun ihminen argumentoi saduilla yhteiskunnallisessa keskustelussa, hän leimautuu idiootiksi. Ja aivan oikeutetusti.

Esimerkiksi abortista puhuttaessa meillä olisi ihan faktojakin käsiteltävänä. Milloin solumöykystä tulee riittävän liki ihminen jotta voidaan puhua esimerkiksi ihmisoikeuksista. Tunteeko sikiö kipua missä vaiheessa? Syntyykö tietoisuus monennella viikolla? Asioista keskustellaan faktojen ja oikeiden argumentaatioiden pohjalta.

Ihminen joka argumentoi ministerinä satukirjan pohjalta, kuuluu hoitoon.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ihmistä, joka argumentoi tasavallan presidenttina "satukirjan" pohjalta ei liene toivotettu tervemenneeksi hoitoon.
http://evl.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/B9A8A3165B6...

Niinhän se on, että toiset ovat kritiikin kohteinakin tasa-arvoisempia kuin toiset.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Niinistö on sen verran fiksu, ettei oikeasti usko noihin satukirjoihin. Hän on vain omaksunut sen jenkkiläisen politiikan meiningin, että kuviteltujen olentojen perseitä on nuoleskeltava jos mielii pärjätä politiikassa.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Räsänen saa puhua ja löpötellä niin kauan kun se miellyttää ihmisiä, mutta kun se ei miellytä, niin sitten pitäisi olla hiljaa. Suvaitsevat suvaitsemattomat hyökkäävät välittömästi keksien syytöksiä ja vaatien erottamista. Näin Suomessa!

Jonas Hellgren

Näinhän se on muuallakin, sillä erotuksella että sivistyneissä länsimaissa töpänneet politiikot yleensä ymmärtävät erota.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

On se kurjalla mallilla maailma. Median aivopesu näkyy tepsivän tehokkaasti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pidän kärsimysten ja kuoleman ihannointia aina tuomittavana.

Toimituksen poiminnat