Toimittajien koulutuksessa on jotain pahasti vinossa

Miksi tänä päivänä lukiessaan uutista,jonka toimittaja on kirjoittanut, pitää ensiksi pohtia minkä valeen tai harhautuksen ko. ”uutinen” pitää sisällään?

Ennen muinoin toimittajat saivat valehdella lukijoilleen ilman kiinnijäämisen pelkoa,koska ei ollut paikkaa missä kohde olisi voinut korjata toimittajien harhautukset ja valehtelut.

Nykyään toimittajat jäävät entistä useammin kiinni valehtelusta ja harhauttamisesta. Mitä alan liitto tuumaa tästä asiasta? Ei mitään.

Kukaan ei kyseenalaista toimittajien ammattitaitoa,vaikka aihetta olisi.  Onko asiallista toimittajakoulutusta olemassakaan? Jos on niin heikkoa toimittaja-ainesta ne tuottavat, kun jatkuvasti uutisten kohteet joutuvat korjaamaan toimittajien kirjoittamia ”uutisia”. (Esim. V-M Saarakkalan hammaslääkärikäynti)

Toinen selvä tendenssi on se,että toimittajat ovat kuin se kuuluisa sopulilauma. Kaikki ajattelevat epäitsenäisesti ja kirjoittavat juttunsa ikäänkuin toimittajakolleegoilleen, toimittajakollektiiville.

Se ilmeisesti on niin suvaitsematon yhteisö,että esim. Jussi Halla-ahosta kyseisellä alalla saa olla vain yksi mielipide.

Jos ajattelee itsenäisesti muista toimittajista poikkeavalla tavalla suljetaan ammattiliitosta? Tai ainakin jää kaljat saamatta toimittajakolleegalta seuraavalla kerralla. Voi voi. Alan väki on pudonnut jalustalta ja kolaus on kova.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu