Milloin säätiöt verotuksen piiriin?

Enpä usko,että ns. suuri yleisö tietää,että säätiöt on vapautettu osinkotulojen verotuksesta.

 Säätiöt kuitenkin ovat eräitä suurimpia osinkotulojen saajia. Helsingin pörssiin listattujen yritysten omistajien joukosta on helppo löytää valtavia omaisuuksia hallinnoivia säätiöitä. Ne on vapautettu osinkotulojen verotuksesta toisin kuin esim. yksityiset henkilöt.

Ainoa puolue joka siihen on kiinnittänyt huomiota on Perussuomalaiset.

RKP on ollut niin hädissään Perussuomalaisten esille nostamasta säätiöiden verovapaudesta, että Rkp vaati hallitusohjelmaan seuraavan lausuman: ”Hallitus toimii yleishyödyllisten yhteisöjen verovapauden säilyttämiseksi nykyisessä laajuudessa.”

Ts. työväen puolueetkin takaavat miiljardeja hallinnoivien säätiöiden siivestämisen.

Helsingin Sanomat kirjoitti 28.7.201: ”Rikkaiden säätiöiden vahvasti tukema Rkp vastusti vasemmistoliiton ehdotusta säätiöiden verottamisesta ja vaati ohjelmaan päinvastoin kirjauksen säätiöiden verovapaudesta.” Vasemmistoliitto taipui. Samaa olisi vaadittu Perussuomalaisiltakin jos se olisi mennyt rikkaiden hallitukseen.

Suuret säätiöt ja rahastot voitaisiin tehdä verovelvollisiksi jos vaan haluttaisiin.  Niiden pääomille voisi asettaa esim. 10 % vero osana taloustalkoita solidaarisuusverona. Rkp ja Kokoomus ei siitä pidä,mutta ei ne ole enemmistössä.

 Lisäksi säätiöiden osakesalkkujen tuottoa olisi syytä verottaa normaalin osinkotuloverotuksen mukaisesti siinä kuin piensijoittajiakin. Vaan kun hallitus haluaa kasvattaa eriarvoisuutta.

Verottajakin on hissun kissun, koska sekin pelkää jostain syystä asian nostamista esille toisin kun pullojen ja tölkkien palauttamisen verottaminen. Liian isoja varpaita osaa verottajakin varoa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu